Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En av de korta Ulf Lundell inspirerade




Sverige

Svensken är som en fiskare som gett sig ut med bara ett drag,
tappar det, letar sen i lådan efter reserven
klagar sedan ymnigt över sin dåliga fiskedag

I landet bor det trötta mänskor som blir tröttare ju tröttare
dom får höra att dom är
om det var livligare längre inåt landet så kanske de inte blev
ännu tröttare här
ute på sitt båtgrundade fiskeskär

Gud har sin kaffepaus,
och under Hans få minuter;
pågår våra eoner av kaos.

Sverige, vi har inte nått vårt slut än.

LPWJ 30/03/08




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 552 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-01 22:28



Bookmark and Share


  SeXara
Huvudet på spiken här LordP. Sverige är ett trött land. Förmodligen för att vi har allt, vi behöver knappt tänka själva längre, kropp och sinne lägger väl av till slut... Tröttheten i detta land är pinsam ibland, alla klagar, gnäller, på mörkret, på ljuset, på regnet, på snön..... kul att hitta en text om något jag tänkt länge själv!
2009-03-09
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP