Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liten hoppas

Det långa hopprepet viner som en piska genom luften ...

de har klämt in henne i kön tvingat  med henne,

trängd och livrädd står hon där,

skolgården är alltid kall och grå men aldrig värre än så här.

- Hoppa in då, kom igen då, skriker de

Liten känner sig alldeles stel som i kramp förlamad

då knuffar de in henne in i infernot av rep som slår

mot benen trasslar sig om fötterna hon dör av skäms ...

- Du kan ju inte, du är klumpig, nej låt henne göra om,

det är ju synd om henne ...

Liten vägrar gå till skolan nästa dag, hon tar sitt hopprep går ut på grusgången i solen och börjar hoppa det går riktigt bra, som hon hoppar...

De skulle bara veta, men de skulle aldrig förstå....

Att hon kan, när hon får göra det i sin egen takt, att det går jättebra då...

Tänk om hon kunde få göra saker och ting i sin egen takt.




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 168 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-02 14:11



Bookmark and Share


  Moniqa
Ja, det är grymt med det där oförståendet... bra skrivet! och viken snygg bild på dig du har på presentationen! *kraam*
2009-01-03

  glittertindra
det är precis det det handlar om.. att tillåta att göra i sin egen takt.. öppna sinnet...
2009-01-02

    Maria Malm
Stackars liten. Så mycket som händer under skolåren.
2009-01-02

    Erika H
Ja, tänk om...

En tankeskapande text i stort format. Funderar på hur det var för mig och mina kamrater, min dotter nu.

Skolan har alltid varit en plats där saker kan blomma och vissna. På en dag. Allt som behövs är några ord...

Starkr skrivet. Berörande.
2009-01-02

  Lia-Lej
Berör!!
2009-01-02

  Larz Gustafsson VIP
Jag brinner av en intensiv längtan att stå upp för dessa hackkycklingar.
Mobbing är avskyvärt.
Tänker på flickan i tv-reklamen som sjunger sin lilla sång...
Tro det eller ej, men jag rörs till tårar av det där.
Det trodde ni väl inte?
2009-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren