Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
mormor jag älskar dig


resor

 

(varje månadsslut samlades kvinnorna där uppe
med blickarna fästa vid horisonten bakom marstrand
och väntade)

 

så en morgon stod solen extremt
högt
och musik från riktiga instrument
följde vinden med levande hus
(en frisk darrig morgon)
vet jag, du stod där
på berget, fastlåst av träet

 

och inväntade de dina att komma hem från sina resor




Fri vers av Issand.
Läst 412 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-01-04 00:07



Bookmark and Share


  poetsia
Du gav mig just en bild i huvudet. En vemodig men samtidigt hoppfull. tack :)
2009-06-23

    resilient
En hel släktkrönika i några få skarpa rader. Genialt.
2009-04-29

    Viska
Wow, vilka bilder du skapar!
2009-01-20

  sister mary
Ser fiskarhustrur väntande vid havet, som om väntan kan föra de älskade hem. Salta hav, vind och bävande väntan.
2009-01-08

    orutinerad
snyggt komponerat.
2009-01-06

  "Dempa"
Sagolik!
2009-01-05

  Burn
en ödesmättad, nästa episk, känsla. men jag upplever ingen oro i deras väntan, mer fast tillförsikt, trots att dom aldrig kan veta. och "en frisk darrig morgon" är ett underbart uttryck!

och kursiveringen passar bara så bra
2009-01-04

    sundance-kid
väldigt flyktigt och vackert på något sätt,
älskar denna meningen ;
"och musik från riktiga instrument
följde vinden med levande hus"

Du kan det du gör ! :)
2009-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Issand.