Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ge aldrig upp ...

Avskärma inte det ljus som försöker lysa åt Ditt håll
och lyssna inte bara till visor som går i moll
utan ta emot ljuset som värmer och gör under i Din kropp och själ
det kommer att se till att Du känner Dig mycket gladare och att Du mår väl

Om Du bara anar en liten strimma ljus långt bort
så kommer Du att känna Dig mycket bättre inom kort
om Du själv vill, så försvinner många bekymmer
och Du kommer att känna hur mycket glädje Din kropp egentligen rymmer

Så ge inte upp när allt känns motigt och tungt
för om Du bara har tålamod, så blir det mesta snart lugnt
för bakom alla mörka moln så finns massor av ljus
så vänta bara en stund, så blir Du så småningom uppfylld av glädjens rus

För hur än deppad Du är, och livet så mörkt sig ter
så spricker snart molnen upp, och Du kommer att känna att lyckan mot Dig ler
det gäller bara att vara uthållig, och se tiden an
så kommer Du att se, att denna berättelse är sann

Jag vet vad jag talar om att vara i mörkrets klor
då det känns att man vill ge upp, då meningslösheten i en bor,
men då har jag tänkt på hur värdefullt allt omkring mig är
och det finns så många människor som har mig kär

och känner man ingen i sin omgivning och bara negativa saker minns
så har man ju sig själv, en av de värdefullaste människorna som finns
för just Du är unik, ingen annan är som Du
och det ska Du alltid tänka på, men även i detta ögonblick, just nu

Så försök vara glad att Du finns och se ljuset i Ditt liv
Och gå framåt i Din egen takt, utan att ta allför stora kliv
för de mörka molnen spricker upp när Du minst anar det
så ge aldrig upp, för jag som skriver har provat – så jag vet




© Ted Örnberg 2009
Foto:www.fotoakuten.se




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-01-04 18:09



Bookmark and Share


  anits VIP
En underbart härlig dikt, som
ger läkedom till själen
2009-01-06

  Maria T
En dikt till läkedom för
kropp och själ.
Ge aldrig upp.
2009-01-05

  "Dempa"
Never Surrender!

En av de bästa texterna jag läst.

massa applåder.
2009-01-04

  "Dempa"
Never Surrender!

En av de bästa texterna jag läst.

massa applåder.
2009-01-04

  Bibbi VIP
Ljuvliga ord Du delar.
Balsam för själen.
Tack Ted!
2009-01-04

  Sladjana Zubcevic
"Så försök vara glad att Du finns och se ljuset i Ditt liv
Och gå framåt i Din egen takt, utan att ta allför stora kliv
för de mörka molnen spricker upp när Du minst anar det
så ge aldrig upp, för jag som skriver har provat – så jag vet "
Bra skrivet min vän.
2009-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP