Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk på Din nästa

Jag satte mig och skrev en dag
och byggde meningar av ord
efter en stund så märkte jag
att jag skrivit en dikt om alla som var i nöd på vår jord

Jag fortsatte att skriva och nästa dikt uppstod
även den handlade om en grym verklighet
där jag i poesi berättade om krig och allt blod
som rinner på grund av maktens girighet

Jag ville i poesi berätta något om kärlek, men kunde inte då
för jag blev så berörd av det jag tidigare skrivit
om människor i fattigdom och nöd, och de som tvingas gå
ut i kalla krig, så hjärtlöst allt har blivit

Den medmänskliga kärleken har tydligen försvunnit
varför pratar makthavare om fred, om inget görs
vem kan berätta något positivt om krig som de har vunnit
är de till någon nytta, alla fredssamtal som förs

Det är en dysterhet, det som händer i vår värld
alla krig, all fattigdom, kärleken har svalnat
visst kan vi tänka på kärlek till varandra och önska att de som lever i flärd,
ska dela med sig, innan medmänsklighetens låga helt har falnat




© Ted Örnberg 2009
Foto:www.fotoakuten.se




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-05 10:13



Bookmark and Share


  Sladjana Zubcevic
Underbart skrivet!
2009-01-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Javisst! Du har
helt rätt, på fred
kärlek skall det
focuseras inte på
krig, till den, som
säger det säger vi
i fortsättningen: Tig!
2009-01-05

  Maria T
I dag tänker jag på Gasa.
Barn dör
Unga män stupar
Gud gråter med oss
Vad håller vi människor på med???
2009-01-05

  Bibbi VIP
"Eftertänksamheten skall vaka över Dig" Ordsp.b.2:11
Ropa ut Ditt budskap så långt, vitt och brett Du bara kan!
Du har något att säga oss från Gud.
Bokmärke.
2009-01-05

  Miss Mod
Understundom känns den mänskliga nöden så total,
då hjälper inga fredssamtal.
2009-01-05

    ej medlem längre
Tänkvärd text!
2009-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP