Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Övergångsbesvär

Som ett hop av myror i magen
det kryper i kvinnors åldrande kropp
den oskrivna övergångs lagen
inte ens östrogen kan bringa hopp

Sedan branden som inte ger någon rök
vallningen tätt efter nya lakan
innebär hormonellt virr varr och stök
och hårda skäggstrån på den lilla hakan

Trots allt skräp som ska brännas bort
finns ett ljus i den vanmäktiga processen
fertilitetstiden är egentligen ganska kort
nu är det över det som kallas grocessen

Nu är livet inne i en annan fas
där betydelsen hamnar på en annan nivå
låta allt som tidigare varit knas
ge kvinnorna en tid att sig själva förstå






Fri vers av duvan59
Läst 269 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-05 11:51



Bookmark and Share


  Miss Mod
På pricken, vi kan ta varandra i handen.
2009-01-05
  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59