Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets bröd

Liksom Du delade fiskar och bröd
och ändå fanns det mat i överflöd
låt de som svälter få mat för dagen
så att de någon gång slipper känna hunger i magen

Men det finns en hunger, en annan sorts nöd
som behöver stillas med Livets bröd
och det brödet kan man få utan större besvär
bara man själv vill och bestämmer sig, så finns det där

Den som har fått många namn åt sig givet
Den som är vägen, sanningen och livet
Den som hör om Du ber i Din nöd
Just Han som även kallat sig själv för Livets bröd

För allt när det gäller det andliga livet finns
hos Honom som många av oss som den Gode Herden minns
som vandrade här på vår jord som en människoson
och han är oss nära, även om han ibland känns långt ifrån

Det är inte svårt att bli hans barn
han räddar så många från frestarens garn
han är den störste, och mycket är honom givet
och det är genom Honom vi kan få det eviga livet

För alla finns det möjlighet att ta del av denna salighet
och få komma till detta rike, och leva i evighet
om man bara bekänner sig till Honom och lever efter hans ord
så kan man av nåd få komma till Honom, när man flyttar från denna jord

Så gör Dig redo och sänd en tanke till Honom som är vår vän
för det kommer en dag, när vi får se honom igen
den dagen då kärleken segrar och allt ont försvinner
det är den dagen då godheten vinner

Så det ”vanliga” brödet kan uppehålla livet
men med hjälp av Livets bröd är det eviga livet givet
så tänk på Honom som har all makt
och som kommer tillbaka till oss en dag, precis som det är sagt




© Ted Örnberg 2009




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 875 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-05 15:23



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Lysande Ted i dubbel bemärkelse!
Bokmärke.
2009-01-06

  "Dempa"
vackert så att det nästan gör ont.
2009-01-05

  duvan59
Otroligt vacker text och bild jag bokmärker den här texten då jagh upplever den som strålande.
Lotta
2009-01-05

  Maria T
Jag ger dig allt beröm jag kan.
Det är inte svårt att bli Guds barn
Vacker bild
2009-01-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
T eolog Du skulle blitt
E när Du kan se allt vitt
D ärtill det svara i livet
* och får oss att tänka
* till när vi tar klivet
* i det önskade livet!
2009-01-05

  Larz Gustafsson VIP
"Och de som var redo gick in..."
2009-01-05

    ej medlem längre
BRA!
2009-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP