Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar om jämlikhet


Jämlikhet!


På mina villkor vill jag vara en kvinna
det feministiska kriget kan ingen vinna
Respekten för mig och allt det som jag kan
ska inte behöva konkurrera med en man

Min kvinnlighet får ni gärna ta del av och se
skäms inte om hjälp från en man jag måste be
Vi har olika förutsättningar att hjälpa varandra
Istället för att i könskriget fortsätta att klandra

Att byta ett förtryck mot ett annat
visar endast att utvecklingen har stannat
Tänk om vi istället skulle styras av acceptans
vilket innebär att oavsett kön har alla samma chans

Jämlikhet är att få vara den du är
utveckling kallas det när åsikter går isär
Om vi trådarna tillsammans tvinna
Finns goda förutsättningar för båda kön att vinna








Fri vers av duvan59
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-05 15:42



Bookmark and Share


  Skäl till själ
bra skrivet!
jag tänker många gånger hur sjukt det här är..
att vi är så medvetna men ändå så handlingsfattiga.
förhoppningsvis kommer vi hånskratta åt vår dumhet inom en snar framtid. att jämlikheten inte fanns 2009..för jävligt
2009-01-08
  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59