Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi gå genom nattsuddande flow, fallera...




Poetry Slam, BAM!, thank you Madame

Om samhället vore coolt skulle alla Svenssons vara punkare
men nu är samhället bara kallt och vi är cyberpunks Neuromancare

chips i hjärnan - chips i påsen du äter ur
när tar det någonsin slut
potatischips finns i överflöd men på barnen går det ändå nöd
att det är fel har du räknat ut

dra plastkort till stans toalett - till varje bankett
dra plastkort till svarttaxin - de vitas tax free
svart arabmusik aka negermusik hörs i framsätet
"vore det förmätet att be den mörke sänka volymen", sa frun
"ja", sa herrn, och sedan satt de båda tyst där bak
och Ali vann en liten Rai-seger

körde fram bilen genom stan som i Qatar
till ljudet från en arabisk sitar
viskande till sig själv
"fan vad du är underbar, din jävla Rai rai neger"

hans leende var större än Nilen
efter att ett barn räddats från alligatorkäftar
festande
ätande
havstorsk flera meter lång
som människoätande krokodiler
direkt där på stranden i sanden
öknen bredvid, och kom gjorde många
till den arabiska nattens aftonsång

men kvar i taxin satt frun med dyraste pälsen, några hundra minkar
fått sätta livet till för hennes
underbara - (i hennes tycke)
garderob
utdaterat och fult, hur kan hon ha det - (i andras tycke)
men mänskan bara log och sov
där bak i taxin där Ali satt i framsätet
rattande som i Haifa
satt vita Svenssons i baksätet
Första klass - räck vacker tass - andra klass
andra drar lass för att de främre i livet ska må bra av det

Om samhället vore coolt skulle alla Svenssons vara punkare
men nu är samhället bara kallt och vi är cyberpunks Neuromancare

men den lokale rabbinen spelar schack i harmoni med Ali var kväll
då ingenting annat inträffar
och i deras själ ekar det för var smäll som de på TV:n ser
många mil från Fatas tårögda innerliga hopp
om att Jerusalem fridfullt skall i sakta mak gå bort
från terrorn
och tillsammans, från bägge sidor, in i framtiden där livet går vidare

Poetry slam
LPWJ 06/01/09
http://lordparzifal.blogspot.com/2009/01/poetry-slam-bam-thank-you-madame.html




Fri vers (Spoken word/Slam) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 861 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-06 02:44



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Troligtvis i klass med AC Clarkes 2001, 2010 etc Odyssey
Men ingen vill ha chips i skallen nu med FRA...

Be well,
LPWJ
2009-01-07

  dead_prez
Neuromancer är åtminstone en väldigt trevlig bok
2009-01-07

  L Patrik W Johansson VIP
=)

Går att läsa om den
kostar inget extra, det här är inte Bonniersmonopolet

Be well,
LPWJ
2009-01-06
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP