Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krig



Se mörker övertäcker folken
och hela jorden vacklar
Mörkret är nu bara mörker
Vi ser ingen stjärna
som lyser över vår väg
Jorden har en enda önskan
att överleva

Vågar vi möta Barnets blick
och uthärda den
Omvärlden är inte en fiende
som skall skjutas
Omvärlden har ömtåliga ögon
och känsliga trumhinnor

Gud fyll våra händer med värme
och mycken kraft
Led oss dit vi inte anar
Målet når vi lättast
genom att se oss omkring
dröja en stund i tacksamhet
lysa upp tillvaron för någon

I dag tänker jag särskilt
på människorna i krigets Gaza
Nya ångestskri
Nya ramaskri





Fri vers av Maria T
Läst 404 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2009-01-06 12:26



Bookmark and Share


    wildrosen
Ja det är en ond värld vi lever i, berörande skrivet
2009-01-16

  anits VIP
Jag instämmer i din bön, det är så
förskräckligt det som händer, alla
barn som drabbas, det gör så ont
inom mig
2009-01-06

  thyra
Jag ber gärna med i din fina bön!
2009-01-06

  Michaela Dutius
"Led oss dit vi inte anar" till behovens barn...ja dit vill vi bli ledda.
Oerhöärt gripande och vacker dikt
2009-01-06

  Ronny Berk
så berörande den texten! så väl framkallas känslan av vanmakt i det eviga krigets oroshärd...
2009-01-06

  Eaglemountains VIP
jag saknar ord för detta förskräckliga ... men jag instämmer i bön ....
2009-01-06

  friheten
Det är så hemsk, ibland kan jag tro att motståndare gillar att andra sidan gör ett steg fel, så att dem ha skäl nog att göra två fel istället. Som det är nu,. tror nog Israel gilalde Hams attack, bara för att dem själva ska ställa till ännu mer och det vågar dem desutom, jäkla USA är bakom dem och Iran är bakom Hams, Men va F, tänker dem inte ens på barn, brukar bara föreställa hur det skulle vara om jag ahd barn och det bara försvanna nån timme, i den här sitationen som många mödrar är i, dem måste ha blivit tokiga, fattar inte hur dem klarar det.
2009-01-06

  mare VIP
Hemskt, man kan aldrig förstå, om man aldrig varit med om krig.......
delar din bön...
2009-01-06

  Bibbi VIP
Ber av hela mitt hjärta med Dig i bönen här och tar med mig nöden in i bönekammaren Matt.6:6 där vi lovas svar "Uppenbarligen"
Bokmärke.
2009-01-06

  KristinaE
Vi bara måste våga tro och be om fred!
2009-01-06
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T