Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets läxa


Utan förvarning kom vinden
i handen landade ett enda frö
Satte mig under den vackra Linden
blomblad jag omkring mig ville strö

Planterade fröet vid trädets rot
där den skulle få växa och gro
Tänkte att det skulle råda bot
till varandra en gyllene bro

Ack vad lite jag kunde förstå
ett skadat frö kan inte växa
när jag åter till Linden nu gå
har jag lärt mig livets läxa

Sårbarheten liksom ett litet barn
Som placeras i en ny miljö
Utan att frigöras från rotsystemets garn
reagerar precis som ett skadat frö












Fri vers av duvan59
Läst 244 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-06 16:16



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ja verkligen tänkvärt..som maria sa..sårbara är vi..men hungrar även så efter visdom och rön - snyggt..applåder!!
2009-01-08

    Maria Malm
Tänkvärda rader, gillas.
2009-01-08

  Isis
Kan man säga det bättre, bravo, min vän!
2009-01-06
  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59