Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

satans slängkappa



i ett sken av religiös anda

tar du på dig godhets min

där seden bruklig är

varm god ömhjärtad mot alla


ödmjukheten lyser

i ett låtsat sken

man applåderar din klokhet


i hemmets vrå byter du om

till satans slängkappa

rör dig obehindrat

i dessa två av världar


djävulens pekpinne svängs

likt en domptörs pinne

ögonen lyser av förakt

munnen bär drag av ett leende

synden har många ansikten




Fri vers av sunnanvind
Läst 372 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2009-01-06 20:28



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Din text får mig att rysa, ett illamående vaknar i mig och det är inte vinterkräksjukan!!
2009-01-07

    Maria Malm
Ja, skenet kan bedra..
2009-01-07

  Eaglemountains VIP
Detta lät hemskt, men det är sant, många visar ett fint ansikte utåt och manipulerar människor, men sen, men när ingen ser, så tar de på sig slängkappan .....
2009-01-07

    JJ VIP
Ja för somliga utövare är det roligare att ståta med bibelcitat än att försöka uppföra sig mänskligt värdigt... Bra rytande dikt! Mvh. JJ.
2009-01-07

  Peter Matsa
Skickligt skrivet!
Rysvarning
*applåd*
2009-01-06

  Blåbäret
sådan falskhet och falskspel att jag bli mörkrädd... sådana människor är jag rädd för...ilska bakom raderna som slår sin väg fram...bra skrivet!
2009-01-06

  friheten
VAcker skriven
2009-01-06

  Rosen VIP
ja vi har många skepnader i olika roller...goda o onda
du har verkligen fångat detta i denna!
2009-01-06

  Larz Gustafsson VIP
Verkligen.
Och tomma tunnor skramlar mest.
2009-01-06

  prinscess VIP
syndigt värrre
aj vilken smärta det kan vara
2009-01-06
  > Nästa text
< Föregående

sunnanvind