Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I vårtankar

Snön ligger vit på taken, och tynger ner granarnas grenar
den har lagt sig överallt, över buskar och stenar
och vinterns kyla går in i märg och ben
oj, om inte våren kändes vara så sen

Då den kommer lite värme, det droppar ifrån taken
man känner i hela sig den vårliga doften och smaken
och den lyser upp, och värmen tar bort all snö
i detta som kallas tö

Det droppar och rinner och drivorna smälter bort
då glömmer man den kalla vinter som inte alls känts så kort
men på något sätt så förtränger man vinterns kalla minnen
då våren spirar in med glädje i våra sinnen

Vi känner ljuset värma oss, i kropp och själ
för nu går vi mot sommaren, vi börjar må så väl
allt det kalla och mörka som gjort många av oss så dystra
övergår i glädje och våren göra oss väldigt ystra

Varför ska våran vinter vara så långvarig
som gör att väderleken blir så kall och narig
speciellt här uppe i Västerbotten inland och norröver känns våren så långt borta
om man jämför med sydligare landskap, där vintrarna är korta

Man bor nog på fel ställe, jag tror jag flyttar söderut
och ställer mig i tidig vår med ljudlig glädjetjut
men då finns det kanske en sak jag kommer att tänka på mest
borta bra, men hemma bäst …..




© Ted Örnberg 2009




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-07 11:23



Bookmark and Share


  Maria T
Vilken fin längtan efter våren
och en helt underbar bild
Men snötyngda granar glittrande
solsken och ett harspår är
också vackert.
2009-01-07

  Bibbi VIP
"Om det är en dröm så låt mig få drömma" skrev och sjöng romerpastorn Smith...
Jag drömmer om våren med Dig här.
2009-01-07

  lodjuret/seglare VIP
blir lugn i sinnet av den här fina texten
2009-01-07

    ej medlem längre
Fint!
2009-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP