Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Var rädd om Dig själv när det är som mörkast

Viljan att vilja vara
i detta ibland så underbara
liv, som även kan kännas riktigt sorgset och tungt
för vi människor vill ju helst leva utan för stora bekymmer och ha det lugnt

Det är tur att vissa tvekar när de mörka tankarna gör att De inte vill stanna kvar
för varje person har viktiga uppgifter, kvinna som karl
här på denna jord, och vi vet var vi står och vad vi har och har haft
men vi vet inte vad vi får om vi väljer att gå bort av egen kraft

Livet är alltför värdefullt för att kastas bort
för tänk de som njuter av det, men ändå blir deras levnad alltför kort
så de som har tankar på att lämna jordelivet, när allt känns meningslöst
bör tänka sig för, saker kan ju bli annorlunda och rätt vad det är så är allt som är dystert löst

Detta dystra som gör att Du i själen mår så illa
försvinner när ljuset börjar lysa på Dig, och då kan Du Dig stilla
och begrunda allt det vackra, och meningsfullheten i livet
så tänk Dig för innan Du tar det oåterkalliga klivet

till något som Du inte känner
tänk på att Du lämnar Din familj och Dina vänner
och har Du inga människor att prata med, och det känns som ingen för Dig finns
så begrunda att Du trots allt är en värdefull människa, att Du ÄR den Du är, så blunda och minns

de glada stunder som Du tidigare haft och gömt i Ditt sinne
plocka fram dessa glada ögonblick ur djupet av Ditt minne
ta fram gamla album, och titta på alla kort som Du brukade gilla
för Du vet väl att i ett fotoalbum, där står tiden stilla

Så DU, var rädd om Dig själv och Ditt värdefulla liv
vänta på ljuset som är på väg, det kommer med stora kliv
och gör saker Du tycker om, eller blunda och tänk på något kul
så ska Du se att allt förändrar sig till det bättre, och Du kommer att ha en annan syn på livet, när Du firar nästa jul …….




© Ted Örnberg 2009
Foto:www.fotoakuten.se




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 282 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-01-07 16:42



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Låt inte hoppet dö
det finnas alltid en
ny brunn att ösa ur
för man vet ju aldrig
vad, som står på tur!
Vackert upplyftande
skrivet Tedden!
2009-01-07

  Maria T
Här är det mycket svåra tankar
som du berör på ett poetiskt
och finstämt sätt
2009-01-07

  anits VIP
Mycket fint skrivit, det finns alltid ett
hopp om att se ljuset i tunneln till
sist, men det är inte alltid så lätt att
förstå, när man år trött och ledsen
2009-01-07

  Fånga dagen
en ljus text som säger att efter mörker kommer ljuset om vi bara orkar att vara i nuet när det är som tyngst i livet fint skrivet ger hopp
mvh Anna-Karin
2009-01-07

  Bibbi VIP
Mycket goda råd till en livstrött.
2009-01-07

  Karin Andreasson
Vad vackert skrivet! Tack
2009-01-07

    ej medlem längre
BRA!
2009-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP