Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Andrea nrXIV Richkin med önskan om lycka, framgång och välgång, titeln inspirerad av Aleister Crowleys The Poet; texten skriven i ett crescendo


Poeten

~*~

Ord ger konstnären makt
målande beskrivningar i all sin prakt

målaren med sin pensel nedlagd
ibland i orden finner sin största bragd

fantasin lämnar aldrig barnet född med törst
om inte människan lämnar barnet inombords först

vart du än vänder dig skapande människa i realitetens nu och förr
öppnas vartän du befinner dig i Alice Underlandsvärld kunskapens dörr

ja inget kan poetens vilda fredliga ursinne tygla till sin död
än om mången, under historien, avundsjuk byråkratstropp försökt få oss att lida nöd

Framtiden är ljus med ett gott nytt år som höres ringa och skalla av alla sagt
en än ljusare framtid möter den och dom som med ordens värld ser till att skönheten blir hågkommen och i vårat minne
historiens poeter denna vackra väg haver lagt


LPWJ 07/01/09




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 765 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-07 20:04



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
Ja E.A. Poes samlade kan man ju få för under hundringen men de har du väl alla.

Annars vadän som Weiser ger ut, förutom new age Rosamoln Regnbågs Unicorn författarnamnen.
Gärna som sagobok, men inte seriös författare.
Men de brukar inte ligga på Weiser eller Aquarius.

jag brukade köpa historiska boklådor för en femhundring och fynda rejält på Viktor Rydberg från 1889 etc Bara en bok var värd 500 om man har tur ibland (som omväxling).


Be well,
LPWJ
2009-01-08

  dead_prez
mycket mycket bra. by the way, har ont om saker att läsa, skall till antikvariat och bibliotek imorgon, några obskyra tips?
2009-01-08

  L Patrik W Johansson VIP
Jag har ett bra ordspråk när skrivlusten tar paus pga vadän det må vara
Rise Above!
om en månad är det min tur och då sitter jag bara här och läser precis som jag gjorde halva fjolåret, det går i vågor, just nu har jag en arbetsperiod.
jag kopierar in min kommentar från din blogg:

"din frenezi magi poesi finns alltid kvar
här eller där du är
än när du kommer tillbaks och tänder gasollampans låga återigen

My poet, mon frere, and new years new friend"

Be well,
LPWJ
2009-01-07
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP