Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I KÄRLEK

Jag vill fortsätta att vara den jag är
och utveckla mig som poet, och skriva om den jag har kär
jag älskar min Gud, och vill även ha en kvinna att älska och att allt ska bli till det bästa
men jag känner även kärlek till mina vänner och kärlek till min nästa

För jag är skapad så att jag alltid vill göra mitt bästa
både mot min Gud men även mot min nästa
och jag vill ingen människa något illa
jag vill bara berätta om att jag tycker om fred och frihet och frid, när allt är lugnt och stilla

Så kära vänner, jag hoppas att Ni förstår en enkel liten man
som bara mot sina medmänniskor vill göra så gott han kan
så jag sänder en fridens hälsning till Er alla
och hoppas att fredsrop över världen en dag ska skalla

Att vi alla tänker på varandra, och tänder någon gång ett ljus
för alla som är i nöd, och inte har något eget hus
att empatin ska växa fram hos oss alla och väcka våra minnen,
för den finns hos alla människor, i våra kärlekssinnen …..

Ge gärna en slant till de fattiga i världen
som aldrig haft något i sin ägo, som betingar stora värden
som alltid kämpar för att få mat för dagen
och är för det mesta tomma i magen

Alla människor har ju kärlek i sitt hjärta
och att plocka fram den orsakar ingen smärta
och med kärleken följer glädje och lycka
och även empati, som man med glädje och kärlek varandra kan smycka…..

Så människa, var rädd om Dig själv och alla andra
så att vi alla kan börja älska varandra
och försöka förgöra all ovänskap som finns inom oss
och gå mot en ljusare framtid, och tända ett vänskapens bloss




© Ted Örnberg 2009
Foto:www.fotoakuten.se




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-08 17:01



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Som man bad framgångsrikt i väckelsen i Wales:
"Herre sänd väcelse men börja med mig!"
2009-01-12

  anits VIP
Du skriver så vackert om kärlek
och vänskap, du är så ödmjuk
i allt det du skriver, så fint att
läsa
2009-01-09

  Maria T
Du skriver så vackert om kärlek
Du tycker om när allt är lugnt och stilla
Fridfullt
2009-01-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Javisst sprida
lite glädje och ljus
är enkelt och fort
gjort och för någon
kan det kännas stort
2009-01-08

    ej medlem längre
fint...
2009-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP