Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tygla Din vrede

Låt in Din vrede gå ut över någon alls
tämj den med hjälp av glädjens vals
som finns i Ditt inre, en vacker sång
som hjälper till att tygla Ditt sinne gång på gång

Bli inte arg för det minsta ting
inte för något, ingenting
då kommer Du att känna kärlekens frid
bara Du tänker på att besinna Dig i tid

Tänk om vi alla kunde försöka att älska varann
och värna om varandra, så att kärleken blev sann
och inte hela tiden leta fel hos varandra
för att ha någon orsak att klandra andra

Var snäll mot Din nästa, och tänk på det
försök att lösa problem med fredlighet
du mår mycket bättre om Du har den inställningen
då slipper att ångra något Du gjort eller sagt till en vän

Så plocka bort irritationen ur Din kropp
och när den försöker antasta Dig så säg bara stopp
var istället så ödmjuk och så snäll som Du kan
mot Din nästa, och var även rädd om Dig själv, så gott som Du kan




© Ted Örnberg 2009
Foto:www.fotoakuten.se




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-01-10 11:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Ja, "Tänk om vi alla kunde försöka att älska varann"
Då skulle vi ha himmel på jord.
Applåd och bokmärke.
2009-01-12

  Maria T
Låt inte solen gå ner över
din vrede, står det någonstans.
Låter man solen gå ner över
vreden då sover man inte
gott på natten.
2009-01-10

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tänk om det så
kunde vara bara
Att vreden fick
flyga och fara
tänk så där bara...
Gott skrivet man!
2009-01-10

    ej medlem längre
Bra flyt i texten som har ett viktigt budskap!
2009-01-10

    ej medlem längre
Bra skrivet...
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP