Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Man får förlita sig på änglavakten

Läkaren såg dem, strypmärkena, när vi gick ronden, bad om ett enskilt samtal  , trots att de var noggrant översminkade ... Det kan vara skador inuti  sade han.

 Kan nog tänkas, mycket djupa sådana.

Sjukskriven.

Socialen ombads att hjälpa till.

Det fanns ju ett barn att ta hänsyn till.

Så de var så snälla, talade bestämt om att nu

 fick det vara nog.

 

De ordnade en annan lägenhet åt honom.

I samma kvarter, mitt emot min. På ett avstånd av tjugo meter. 

Så var det med det.

Det är inte dem jag kan tacka för att jag lever.




Övriga genrer av Carola Zettergren
Läst 168 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-01-10 14:19



Bookmark and Share


    Maria Malm
En bit verklighet. När hjälpare kunde blivit stjälpare.
2009-01-12

  * Ammi *
usch, blir arg .. dumma människor som ska hjälpa andra skiter i hur verkligheten ser ut, bara det ser bra ut på pappret!
2009-01-10

  noname_realmind
Socialen kan oxå slänga sig i väggen... ;)

Du är duktig på att fånga starka koncentrerade ögonblicksbilder ur levande livet!
2009-01-10

  Maria Natasja
Oj, vad bra..starkt och klokt. Jag gillar ditt sätt att skriva, det behöver inte alltid vara utsvävande meningar för att man ska förstå djupet, känna känslan eller leva sig in i berättar jagets historia...mycket bra.
2009-01-10

  Trädflickan
Du kanske har en inre styrka som fått dig att överleva. Myndigheterna dom var inte vidare smarta. Det är ju helt sjukt att det kan gå till så.
2009-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren