Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till minnet av min mors bästa väninnas bortgång för exakt ett år sedan, bägge med namnet Ingrid, paradoxalt nog händelser/texter som fick mig att komma ur en skrivkramp från 2004 som annars pågått ännu, inspiratus: Alf Henriksons Verskonstens ABC<


Canzone


Alla ibland i sjukbädd ligga,
medan världen pågår utanför.
För trött för att veta vad som står på.
Du alltid pratat med tanter pigga,
och även dom som inte hör.
Så långt jag kan minnas har det alltid varit så;
snälla människor är alldeles för få.
Ni i längd diskuterar det trevliga
med skratt och kaffetårta
och en till kaffetår tar
och säger usch till allt det otrevliga.
Världen och Sverige, och byn så'n e´
Hoppas du blir piggare med denna Canzone.

Till Ingrid från Ingrid,
med lite hjälp av en vän
som egentligen skulle haft skrivkramp.
När du har vilat en tid,
kom snart hem igen
till berså, fågelkvitter och kaffekrans;
och snart sommardisets lustiga dans.
Filmerna är ej många, TV-serierna alldeles för långa,
På nyheterna händer det inte mycket
och sport och trav går på krycker
Till våren har Gustav gös och aborre till dig och katten fångat.
Världen och Sverige, och byn så'n e´
Hoppas du blir piggare med denna Canzone.

(c) L.Patrik W.J. 06/01/08




Bunden vers (Annat versmått) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 1029 gånger
Publicerad 2009-01-14 02:35



Bookmark and Share


  thyra
Gillar den här mycket. Den har jag inte läst tidigare. Tack!
2010-01-20

  L Patrik W Johansson VIP
Den skrevs samma dag som jag läst om formen i Henriksons bok, och det var för ett år sedan sen dess har jag läst upp mig på Dante som var dess Mästare så nu kan det gå lite bättre, men jag gillar flyt mer än form, dessutom finns det ju en 3 till 4 skolor och stilar precis som inom madrigaler där de franska är bara rena skämtvisor jämfört med originalen.

Be well,
LPWJ
2009-01-14

  halmstrå
det finns en del att göra med formen här, rytmen.
Men intentionen att beskriva "tantigheten" det där lite oåtkomliga och kanske föraktade är fin.
Och att skrivkramp släpper innebär ju ibland att man först behöver släppa lite obearbetade texter ifrån sig!
2009-01-14
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP