Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en. robot. dikt.



Jag. robot. 1444. från. År. 50. efter. Världskraschen. När. den. är. förbjudet.
för. mig. att. säga.
Jag. se. solen.
Jag. aldrig. sett. riktiga. träd.
Jag. se. solen. på. sidan. kallad. LordPWJ. på. det. gamla. systemet. kallat.
internet.
Jag. mäkta. imponerad.
Jag. även. hittat. hatt. med. slokande. form. svart. i. skog. jag. landade. med.
min. molekylförändrare.
Jag. landade. nästan. i. sjö. kallad. Rämen.
den. var. fin.
mycket. bättre. än. plastillusion. i. det. 7:e. planetsystemet.
jag. se. måne. nu.
vi. varit. här. övervakat. övervakarna.
det. är. inte. bara. en. seriebok. av. Alan. Moore. och. Dave. Gibbons. från. 1989.
Det. för. oss. realitet. är.
Nu. har. något. kommit. från. er. som. heta. FRA.

HA.HA.HA. säga. vi. Efter. Internetuppfinning. av. Ronald. Reagans. period. Det.
uppkallades. efter. honom.
Nästan.
Det. heta. RollsRoyce. i. Vintergatan:3:avdelning:6.
som. ett. minne. av. alla. uppfinningsglada. människor. i. forntid. där.
RollsRoyce. var. den. största. bilen. alltså. hyllas. den. med. robotars.
humor. HA.HA.HA.

Vi. åka. hem. nu. över. Norra. delen. av. ert. land.
Över. ställe. heta. Jämtland. där. vi. lyssna. på. Ewert. Ljusberg. och. ibland.
vinka. till. UFO. spanare. som. tro. vi. är. varelser. från. annan. planet.
annan. tid. inte. planet.
Era. barnbarnbarnsbarn. byggde. oss.
Dags. att. åka. hem.
Synd. människor. var. dumma. de. hade. fin. planet.

Jag. robot. 1444. År. 50. efter. världens. krasch. säga. hej. på. erat. sätt.
Jag. se. kul. Robin. Williams. kul. som. Mork. Nano. Nano.
Hoppas. någon. fortfarande. lyssnar. på. er. vackra. planet. så. inte. enbart. vi.
robotar. ni. byggde. som. nu. helar. oss. själva. och. bygger. nya. finns. kvar.

Ni:var:våra:gudar.Tack.


Inspirerad av Isaac Asimovs I, Robot och Arthur C.Clarkes 2001&2010
Och förstås Disneys Wall-E.



LPWJ 01-02/10/08 
http://lordparzifal.blogspot.com/2008/10/en-robot-dikt.html




Fri vers (Modernistisk dikt) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 935 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-16 13:14



Bookmark and Share


    ej medlem längre
tack.bra.läsning.fin.berättelse.om.robotvärld.
2009-01-16

  Pot Pourri
men ja-a :) och vilken ställare av tanke! tack för den.
nano.nano. märk.väl.märkt.
2009-01-16

    Calin
Jag.robotinna.tack.läsning.fin.fin.fin.
2009-01-16
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP