" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

välbesökt bloggsida men lågvattenmärke i kulturgärning, men "hög" sådan vad gäller udda humor...




"Kaffe utan Grädde är som Kärlek utan Kyssar" (pastisch)


Kaffe utan göken

Kaffe utan göken
är som kärlek utan kläder
och kärlek utan kläder
är väl underlig kärlek, säg!
Om vi i skogen vandra
eller uppå havet i alla väder
får det inte fattas kläder,
inte heller göken, säg!

Minns när du köper flaskan eller dunken ner i bo'n:
Naturfröken ska det va', kyssmärket:
Flickan med don.

Och kärlek utan kläder
är som kaffe utan göken
och kaffe utan göken
är väl underligt kaffe, säg!?

Bara glädjen dagen rymmer.
Du får inga gökbekymmer.
Systembolagets renade gök
hon är jämt okej,
och står aldrig och ser sur ut,
och kan tagas med på tur ut.
Vår och vinter, sommar och höst,
jämt lika bra hon håller sig.

Kaffe utan kyssar
är som kärlek utan grädde
och kärlek utan grädde
är väl underlig kärlek, säg!

LPWJ 30/10/08

~*~

Kaffe utan grädde

Kaffe utan grädde
är som kärlek utan kyssar
och kärlek utan kyssar
är väl ingen kärlek, säg!
Om vi i skogen vandra
eller uppå havet kryssar
får det inte fattas kyssar,
inte heller grädde, säg!

Minns när du köper flaskan eller kuben ner i bo'n:
Naturgrädde ska det va', skyddsmärket:
Flickan med kon.

Och kärlek utan kyssar
är som kaffe utan grädde
och kaffe utan grädde
är väl inget kaffe, säg!?

Bara glädjen dagen rymmer.
Du får inga gräddbekymmer.
Mjölkcentralens steriliserade grädde
den är jämt okej,
den står aldrig och ser sur ut,
den kan tagas med på tur ut.
Vår och vinter, sommar och höst,
jämt lika bra den håller sig.

Kaffe utan grädde
är som kärlek utan kyssar
och kärlek utan kyssar
är väl ingen kärlek, säg!

Gösta Jonsson med orkester: "Kaffe utan grädde är som kärlek utan kyssar"
Landsplåga från 1938 som bannlystes i Sveriges Radio p.g.a. reklam för Mjölkcentralen.

Jaja censuren kunde vara (o)lustig på den tiden med.


LPWJ 30/10/08

http://lordparzifal.blogspot.com/2008/11/kaffe-utan-grdde-r-som-krlek-utan.html




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 6282 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-17 12:00



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Rolig!
2010-08-06
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP