Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
frågor.
frågor utan svar.



tankar och känslor är inte ord.

"Följ ditt hjärta",
vem har inte hört det?
Att man inte ska tänka
så mycket, bara lyssna.

Men om hjärtat pratar
med tankarna eller om
tankarna pratar med
hjärtat, hur är det då?


De kanske lurar varandra
och faller i varandras djupa
"känslor" till gropar.


Jag har inte fått några ord
förklarade för mig; "känslor"
och "kärlek" och "livet".
Finns det någon som vet?

Hur kan alla vara säkra på
att hjärtat och tankarna
samarbetar, på riktigt?


Jag kanske är för ung, för
liten för sånt här - för
obetydlig för att tänka än,
who knows for sure?

För kärlek kan väl inte blandas
med konstiga tankar - men
kan det verkligen vara helt rent?


Förut trodde jag att man visste
säkert om man var kär när man
verkligen var det, nu vet jag inte
alls, nu vet jag ingenting.




Fri vers av pinkbubblegum
Läst 424 gånger
Publicerad 2009-01-18 18:08



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Intellekt och känslor är två olika själsliga funktioner som alls inte är samma sak. Men intellektet kan påverka känslorna och vice versa.
Vi är ju så olika. En del är känslomänniskor, andra inte.
2009-01-18
  > Nästa text
< Föregående

pinkbubblegum
pinkbubblegum