Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till C.S. Lewis




I Glömskans och Fantasins Land

amnesia

du snubblar på ordens staket
och famlar i meningsmörkret ibland
i glömskans land - i fantasins emotionella medvetslöshets klotband
du halkar på andras bananskalsnamn
och ramlar djupt ner i minnesfalluckan

fantasia

soluppgång i Hemicrania
nu står den i zenith och värmer din hjässa
efter den gått ner lite så skiner den ut ur ditt vänstra öra
då den gått ner så läser du återigen ur Narnia
då du gapar kommer solskenets nadirstrålar ur din mun
innan den går upp och förbi ditt högeröra
färgande en röd prick på din tapet likt japans flagga
den uppstigande solens land
På bokens pärm står det C.S. Lewis
solen skiner nu av glädje genom dina ögon förstärkande upplysningen
då du läser ännu mer
och tänker vilken vrickad idé, med ett land bakom en garderob
men du läser den igen och igen
du Broder och vän till Tolkien.

LPWJ 14&20/01/09




Fri vers (Prosapoesi) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-21 06:49



Bookmark and Share


    Patrique
En vacker "duo" på min ära...och tror mig veta att C S Lewis har en framträdande position på dina hyllor...

Och Du...det där med "lillebror" hoppas jag Du förstår innebörden av....det handlar om "förening" och jag råkar ju vara "nederstigen till jorden" en tid före dig....

Eder evigt förtrogne
P.
2009-01-21

  Mr Lindemann VIP
¨Ja, det var bra med Lewis men Tolkien var nog snäppet "värre"
2009-01-21
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP