Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Börjar närma oss slutet på 1998 så då kommer de ännu större mängderna från åren 98-millenieskiftet, om man nu alls gillat de här äldre vill säga, svenska versionen följer efter engelska originalet




Torn Between Two Horses



~~

Torn between two strong horses

one that always been faithful to me

and one that makes my heart bleed

~~

Torn in the middle of struggling beasts

lying awaiting listening for a sound

to get suddenly bored raise up and run

~~

Torn in my heart in my soul in my mind

to grant the roman emperor a feast

of my carnal carnival and spirited spirits

~~

Torn like Bacchus of Dionysus female followers grace found

they were not in it for love - but for fun

the one that played with them lost when he thought he won

~~

Torn between the Two Horses that beside me stand

they did not run tearing me apart

only with one stare of their shining golden silvery deep eye they broke my heart

slowly nuzzling into the dead mans hands

they won without effort - beside them in chains but alive still I stand

with a shadowsoul I'm off to the Promised Land.

~~~~~~~~~~~13Aug98~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~LordParzifal


~*~



Sliten Mellan Två Hästar



Sliten mellan två starka hästar

en som alltid varit mig trogen och lojal

och en som får mitt hjärta att blöda

~~

Sliten mittemellan kämpande hästar

ligger väntande lyssnande efter ett ljud

för att plötsligt bli uttråkad resa sig upp i ett rus

~~

Sliten i mitt hjärta i min själ i mitt sinne

att giva den romerske kejsaren sin festival

av min espiri sprit och karnala karneval

~~

Sliten likt Bacchus av Dionysus kvinnliga följe fann frid

de var inte där för kärlek - utan för vällust

den som med dem lekte förlorade då han trodde sig vunnit

~~

Sliten mellan de tvenne hästar som bredvid mig står

de sprang inte för att mig i stycken slita

blott med en blick från deras skinande gyllene silverdjupa öga

krossade de mitt hjärta

sakta strykande sig mot den döde mannens händer

de vann utan ansträngning - bredvid dem i kedjor men levande jag nu står än med

en skuggsjäl far jag till det Förlovade Landet.



LPWJ 09/12/08

http://lordparzifal.blogspot.com/2008/12/sliten-mellan-tv-hstar.html




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-21 12:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
BRA!
2009-01-21
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP