Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

prick till prick



du skriver dina sagor, min vän
kallar dem ditt liv


drar linjer med en sönderbiten blyertspenna
i din envisa förhoppning
om att det måste finnas ett samband


något som knyter A med B med C


- finns där någon som gjort dig illla i ditt liv?
frågar damen med ekorrbruna ögon


papperet skälver under den illa vässade spetsen


- det är väl klart att det finns
annars vore det inte såhär

men jag kan inte hitta det 


ditt svar klingar så öde
som om ingen jord funnes att landa det på
men vi vet ju alla
att ekot bara finns där inom


- och förresten så vet jag inte ens hur man gör någon illa
vem gör det?


alla vet vi ju bara hur man skyddar sig själv
hur man stänger sina fönsterluckor
omsorgsfullt

för att i ro föra pennan
över papperet


A till B till C


- ja, det är så man gör varandra illa







Fri vers av Hannadraken
Läst 238 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-22 08:47



Bookmark and Share


  halmstrå
Det är som om du skriver att det är mer smärtsamt att bli utestängd än att ta en strid. Och att det värsta är att själv stänga dörren för att det är den enda dörr man har makt att själv hålla öppen.
Det har du nog rätt i.
2009-01-23

    eva m h
Smärtsamma rader!
2009-01-22

  Eva Langrath VIP
Din smärta går rakt in i hjärtat, och blir till bön låt oss inte göra varandra illa. Tack.

Eva
2009-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Hannadraken
Hannadraken