Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ovidius Metamorfoser var en favoritbok men de här är lite mer besynnerliga; mina volymexemplar är f ö Ovidii Metamorphoser 1866 och 1933, och denna titel beror på att orden i denna text byter mening, de genomgår metamorphoses




MetamorphosIsis

~*~


Isis iris
(moder jords ord)
under hennes himlavalv
över den mörka jord
i trädens skog
fladdra fördelaktigt läderlappen

makt, vanmakt
metalliskt morfin

Vörda - vanvörda
MetamorphosIsis

förutfattade meningar av författare och fördomsfulla domarfyllerister
med en alkoholminister som blev V&S Centralens fyllo till
chefsjurist där
här kommer huvudvärken som en kär gammal vän

Drick din Remy Martin, gå ut i trädgården och bada i Napoolen sen
tillsammans med kaninen med hög hatt från Alice i Underlandet
gott - fagott
börda - återbörda
Gaia-Maya-Bahia-Kaya-Papaja-yaya

Japanen säger ödmjukt Hai!
Amerikanen säger om War! på planschen Why?

Hippies säger om Vår i musikalen Hair
Buddhister säger Ohm och de räddar våran värld

du hoppar upp på menstruationscykeln och åker iväg
hela eftermiddagen har du musiken hyllat i din Villa-Lobos
att han var bra på gitarr var ju inget högt odds

hej poet, i vilken naturlyriktning går du då...

MetamorphosIsis

ulven tjöt i vintern
Fenristapp

utan Renässansens sans

Crane Zen Dance
(Transcendens)

Fafnerför bergets sluttning sprutar eld
draken ler sedan brett - skyddar våran ätt

mina tankar håller andan...

...utandas i en metamorfos igen


LPWJ 10,16&24/01/09




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 621 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-24 12:41



Bookmark and Share


    Trast
Härlig inställning. Friskt och något händer när orden möts.
2009-01-30
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP