Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att inte få sova...


Januarinovember ett dunk i sänder

Trolösa tider
myllrar mållöst förbi
utanför mina tunna gamla
fönster

de nya tiderna dunkar
oavbrutet otåligt
mot mitt skallben
med en osedvanligt hjärtlös
resonans

trycket
volymiöst och svulstig
men utan själen i slagorden från förr
ljuder segervisst

trampad denna själ
som någons golv
oupphörligen hänsynslöst
jämnad med marken

vanärad med röda ögon
sömnstörd ohörd
oseende ut
i den mörka natten

Januarinovember
i mitt hjärterum
kristidstung

det gamla husets
transparanta själ
äter rister och skär

09.01.26

 

Huset jag bebor är byggt under kristiden, år 1942. Allt är fuskbyggt med lätt (blå) betong och slaggtegel. Tunna reglar, tunna glas och bara lite puts...Här hörs om man tänker högt. Mina nya grannar på två håll läcker störande ljud som otäta såll!

 

 

 




Fri vers av Lena Renman
Läst 358 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-01-26 20:13



Bookmark and Share


  Ronny Berk
poetiskt välskrivet om en påfrestande situation, en vardags berättelse om mörker som vakar...
2009-02-19

    Maria Malm
Låter besvärligt..ett hus som bara tål tysta tankar..
2009-02-04

  Ulf Lagerholm
va det inte nån i montepytongänget, eller kanske hasseåtage, som fick hålla tillgodo med en skokartong att bo i, ditt hus verkar endast snäppet bättre, inte så upplyftande med pappväggar, när det enda man vill är att sova, sova, sova ...
2009-01-27

  Maria Zena Viklund
ja ett dunk i sänder och hur allt faller samman, hur väl du beskriver det här;

"det gamla husets
transparanta själ
äter rister och skär"

ett enda stort lidande, det tär det tär!

applåder!!
2009-01-27

  stella
Tavlan du målar visar en zombie vandrandes genom dessa tunna väggar. Tveklöst!
2009-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Renman
Lena Renman