Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

le poème moderne; hänger ihop med denna (vakuum) text http://www.poeter.se/viewText.php?textId=816099




Tomt Ark (continuum)

~*~

Vad skulle du göra med
ett tomt blad
så känner jag mig idag
igen
som ett tomt ark

en hink som är tom som väntar på vatten
eller en båt
den legendariska
en Tom Ark
då hav mötte hav i mängder som knappast kan räknas
med spannar,
vågorna klyvs likt bark av en tomahawk

som en tom gräsmatta utan lekande barn om sommaren

som Cornelis låt om det
från en trasig grammofon
med tomt innanmäte
som behöver lagas
igen

gå ej vilse inne i människans
kritvita Korridorer
livets Trädgårdslabyrint är nog så svår
utanför dem
lös Pusslet innan du dör
även om du inte det gör
vänd blicken uppåt fyll dagen med färg
natten med minnen

endast tomheten kvarstår annars
under himlen blå

sen kommer natten
inväntande dagen igen
med något att fylla den

som ljudet från gnisslande tänder
djupsvarta gränder
som tigerns apelsinchoklad ränder

är inspirationen till Livet och Skönheten

LPWJ 27/01/09




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-01-27 12:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ser ut som du fyllt det tomma arket....
2009-01-27
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP