Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om Ylva

En glimt av minnen

Jag minns dig där
naken i vattenbrynet
nära elden
nära gryningen
nära vänner

Du sjöng
och jag ville alltid vara
så ung och hög på livet

att vara tretton
och kalla sig sökare
är som upplagt för
att gång på gång dö
och födas åter

jag minns politiken
retoriken
den röda stridstekniken

tllsammans synade vi
alla sanningar
och alla lögner

varifrån kom sen
skräcken
och jakten på varaktighet?

alla virvelvindande minnen
och den sjuka tonårsorken
avlägsnar sig med åren

en glimt av minnen
och saknaden
går inte att lura







Fri vers av Charlotte Blombäck
Läst 688 gånger
Publicerad 2004-05-30 17:52



Bookmark and Share


  Malla
Snyggt skrivet! Sitter just å kämpar mot en dos av åldersnoja...Jag tror ändå nuet vinner. Fint!
2004-06-03

    André
så träffande. Jag minns...
2004-05-31

  Anders Bek
JÄVLAR så bra. Ursäkta franskan, men den här visste var den tog. "Som upplagt för att...", och "jakten på varaktighet"... Rejäl flashback. Man är väl nyktrare nu, både som tur är och tyvärr. Hur inse att man inte kan ändra allt, och ändå orka det man kan?
2004-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Charlotte Blombäck
Charlotte Blombäck