Dedikerad till Grapenfalk; texten fanns inte innan jag läste
din Halvtid i Livsspelet, nu finns den, bara en sån sak; började med Picassotiteln och böljade fram som havet

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Jag söker inte, jag finner!" (Pablo Picasso 1881-1973)
Dedikerad till Grapenfalk; texten fanns inte innan jag läste
din Halvtid i Livsspelet, nu finns den, bara en sån sak; började med Picassotiteln och böljade fram som havet




Den Blå Perioden

~*~


Fören pekar i den riktning

orden tar dig, poet

mot solnedgången

efter en väl gången dag

av skaldebagarens

utkavlade

meningssättarsmet

~*~


Du väl bekomme

då du det begångna

och mångna

dagsverkets hantverk

betänker uppå däcket

med din klonade Geminisjäls dubbelgångare

som styrmanstvilling

du såg soluppgången med

och nu stå bredvid som Kapten


~*~



i månens sken

lämnande Kalis förstörande nyfödande tunga bakom dig

likt tusen mandariners hyllningspoem

som fick Shiva att se solen gå upp igen


~*~



bakåt ser ni inte

det som varit är nedskrivet i skeppsloggen

likt Picassos blå gitarrs

toner som besannades vid nedskrivandet

av en ny Krshna-skapad verklighet

alla pirater och tullare är för Evigt akterseglade

LPWJ 27/01/09




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 1845 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-28 14:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra!
2009-01-28
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP