Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den äkta diamanten


Jag ser dig i tidningen till och från
ibland på stora färgaffischer
Då och då i finskrivna annonser

Det finns dagar då jag skymtar din bild på tv
Sällsamma nätter står du bakom mig i krogkön
men alltid för långt bort
aldrig precis bakom

Ibland har jag trott att jag hittat dig
men insikten om felbedömningen
brukar komma ungefär samtidigt
som jag ser ringen på fingret
eller ögon som försvinner i urringningen

Du var här en gång för många år sen
men då var jag för upptagen av att samla på gråsten
den sorten som skär in i händerna,
du vet

ibland pratar jag med dig när jag kokar mitt frukostägg
då och då har jag drömt om dig
Du finns beskriven i ord i blocket bredvid telefonen

Jag tänkte mest berätta att jag fortfarande söker dig
att jag inte har hittat dig ännu
bara så att du vet





Fri vers av HQ
Läst 390 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-01-30 00:16



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Ligger en mänsklig ton, ett berättande, vilken skänker en bit av igenkännande. Denna identifikation, gör att man snabbt dras med, lockad av det pockande man tycks på något vis känna igen. Allt detta skapar den starka känslan... och vi kan kanske inte helt känna samma, men vi kan känna hur det känns från det man själv minns.
2009-01-30

  genni VIP
Ditt sätt att skriva är så bra!
2009-01-30

    LadyFool
snyggt!!
2009-01-30
  > Nästa text
< Föregående

HQ
HQ