Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Depparvarning: Sista skymningen

Sista skymningen
innan den långa natten

tänder Döden sin lampa
och hänger den
bredvid månen

för att lysa upp den väg
som går vid sidan om
i hela vårt liv

Livets stig den krokiga
och Dödens väg den raka
går sida vid sida

och strålar samman
när Döden tänder sin lykta
när det är så dags

Och där stigen försvinner
tar vägen över
den som aldrig tar slut.




Fri vers av Dionysius
Läst 380 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-01 19:40



Bookmark and Share


    Miss Johansson
gripande..
2009-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Dionysius
Dionysius