Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan efter våren

Granen hänger tyngd av snö
önskar att det snart ska bli tö
Så att fåglarna finner ett litet frö
våren nalkas vintern ska dö

Människor tyngda av kyla och snö
önskar att det snart blir tö
Sliter hårt för sitt leverbrö
Våren nalkas och sådd av nytt frö

Det kalla byts ut mot solens sken
underbart att vandra med bara ben
Betrakta skymningens alla nyanser
pånyttfödd om våren med nya chans

Det spirar en glädje i hela kroppen
vi går nu mot ljusare tider, toppen.............






Fri vers av duvan59
Läst 260 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-02 15:35



Bookmark and Share


  Miss Mod
Evig längtan mot ljusare tider.
2009-02-02

  Cosmic Johanna
Underbart att bli på mind om att ljuset faktist närmar sig, kropp och själ längtar så.....
2009-02-02

    Bodil Sandberg
ja toppentoppen..ska re bli -
fint så fint skriftat i längtans namn!
2009-02-02
  > Nästa text
< Föregående

duvan59
duvan59