Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tack för allt mamma




Gest för död Moder


fredag morgon
kyligt bårrum

hänsynsfull begravningsman
jag din son och äldsta dottern
en modig dotterdotter

moders kropp
insjunkna kinder spetsig näsa
på väg mot kranium

min framsträckta hand
stryker ditt hårfäste din panna
en sista beröring
gest av farväl

till den kropp
som gav mej liv
födde och närde mej

till den röst jag älskar
som frågade efter mej
ständigt oförtrutet

till lyssnade öra
som min stämma inte kunde bedra
din moderinstinkt visste
hur det egentligen var fatt

mamma
bilden av dej inom mej
bleknar men kan inte dö
ett avtryck följer mej

mot ett eget
kyligt bårrum




Fri vers av lycksele
Läst 707 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-02-06 10:52



Bookmark and Share


  Mika Boström
En text som berörde mig. Vilken vacker gest.
2009-11-25

  Sommarnattsljus
Tack för din jättefina text! Vad fint att ha fått ha den relationen till sin mamma. En som faktiskt hörde och såg. Jag blev så berörd av den närhet, sanning och intimitet som dikten förmedlar. Sedan läste jag kommentarerna, sist din egen och då fick jag skratta ända nerifrån magen. Så sant, så sant.
2009-11-14

  Johan Bergstjärna VIP
Ett värdigt farväl.
2009-10-31

  Fånga dagen
Den här texten var oerhört gripande och berörande så som verkligheten kommer att bli för oss alla
Du fånga allt när det gäller ens föräldrar .

jag vet med mig att min kontakt med min mamma är just nu avbruten på obestämd tid och känner att jag måste göra nått åt våran relation hon är nu 74år år ,tack för att du påminde mig
bokmärkes
kram Anna-Karin
2009-10-26

  Kape
Mycket stark text! Du nådde själen min.
2009-10-23

  Knickedick
berörande. Du trycker på de rätta känslosträngarna och allt mynnar ut i en meningslöshet som beskriver livet så väl
2009-07-25

  Maria Natasja
Det här var väldigt vackert och
vördnadsfullt skrivet.
Du beskriver det så fint och i så
bra ordalag, enkelt, fridfullt
stilrent och äkta.
Kärleken genomsyrar verkligen
texten,
jag känner mig jätteberörd och
kan inte låta bli att tänka på min egen mamma.
Hur det kommer vara för mig den dag det händer.

Tack för en fin läsning.
Maria.
2009-02-09

  Fredric
oj, ett vackert avsked. Detta känns inuti...
2009-02-06

  lycksele
Vi är många som vet. De allra flesta får förr eller senare en upplevelse av död och det sista avskedet.
Det är något som vi alla kan dela med varann. Livets gång och obevekliga verkligheter
Vill man vara krass, kan man säga: Sånt är livet!
2009-02-06
  > Nästa text
< Föregående

lycksele
lycksele