Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidsbetraktelse

Du kan aldrig skilja livets begynnelse
fram till denna stund
Århundranden har flytt
således årtusenden
Människor har givits liv
berövats livet
Kamp för det goda
offer för det onda
Strävan efter det dagliga brödet
lapande i överflöd

Men det finns ingen skillnad
mellan den mäktigaste kung
och den hårt arbetande flickan

År efter år
slit och släng
kärlek och lycka
rikdedom och fattigdom
Slaveri och krig
Utrotelse av djur
och natur

Uppfinnande genier
Dagstidning eller data
lek med kottar
och information
från berättande själar
Sanning och lögn
tro och misstro
i en följsam blandning

Vad är det som skiljer
livet från döden?

Tid

Bara tid
från det allra första
livet
till denna stunds andetag.

Det finns ingen början
eller slut

Allt rullar på
år efter år
Historier kommer och går

Det som skiljer livet från döden
är bara mänsklig tid
För en del lång
för andra kort

Så ta väl vara på tiden
den stannar aldrig




Övriga genrer av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-02-06 11:01



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Att leva är att förstå att vi dör det går inte om vi inte kan klara av att sätta det i ett sammanhang!!!Att leva är lära sig sig dö, alla blir vi en bit av historien:):)
2009-02-09

  Larz Gustafsson VIP
Men den tar slut.
2009-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP