Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt ingår i min nyutgivna (jan 2009) diktsamling "Ingen är snabbare än jag", som är beställbar via www.vulkan.se. Mer information om denna bok finns på min webbsida - www.alstermarks.se.


Sorg

Jag sörjer det äventyrslystna barnet i mig. Det har så sällan fått leka hämningslöst, så sällan fått gå på upptäcktsfärd. Istället har det känt sig tvunget att lyda orons och ångestens barska röster, vara välkammat och vaksamt. Bara med stor möda har det tillfälligt orkat rycka sig loss.




Fri vers av Alstermark
Läst 317 gånger
Publicerad 2009-02-06 22:03



Bookmark and Share


  Alstermark
Pugacewicz,

Tack för din poetiska och tänkvärda kommentar! Och... jag får också lov att nämna, att sorgetiden egentligen är över. Texten skrevs för några år sedan, men det är först nu som jag har vågat att ge ut den, kanske eftersom den nu känns... som en ärlig känsla från gårdagen, som jag i nuläget bara återkommer till när jag befinner mig i en svacka. Och jag äger färre luftspjut idag, sticker de få som jag har kvar i männen bredvid betydligt mer sällan. Livet är föränderligt, en ständig utveckling, en lång räcka av lianer som man svingar sig i.

Fred! Absolut fred!
2009-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Alstermark
Alstermark