Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår Herres tio bud plus två

Trots att jag i mitt liv har varit med om så många eskapader
så har alltid min tillflykt och tanke riktats mot min Fader
sedan barnsben har jag haft min tro till GUD
och för det mesta har jag försökt att följa Hans bud

Jag har därför inte haft något annan Gud än HAN
sedan den dag jag föddes och Hans kärlek vann
jag har verkligen försökt att inte missbruka Hans namn
men under svåra förhållanden, så gjorde jag nog det, innan jag verkligen kom in i Hans famn

Jag har försöka att helga den vilodag vi har
men nog har jag ibland arbetat på helgens dar
men att hedra min Far och min Mor har jag alltid gjort
De, som jag ofta har i tanken, och på kylskåpet har jag med magneter satt fast mina foton av dem, några kort

Jag har heller inte dräpt någon människa, ej heller begått äktenskapsbrott
och att stjäla från någon annan har heller inte varit på min lott
ej heller har jag vittnat falskt mot min nästa
men nog har jag varit i trubbel några gånger, där jag lurat mig själv att med vin och sprit festa

Inte har jag haft varken begärelse till min nästas fru eller saker eller hus
men har inte varit Guds bästa barn hela tiden, och gjort en hel del bus
men jag försöker göra mitt bästa med att älska min nästa och min GUD
och bjuder till med alla medel jag kan, att följa Min Herres bud




© Ted Örnberg 2009
Foto:www.fotoakuten.se




Fri vers av Eaglemountains VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-09 17:50



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint ödmjukt och ärligt
skriver du här ien vacker
text
2009-02-09

  Bibbi VIP
Skriver under på Maria T
2009-02-09

  Maria T
Det är nog fjärde budet som
har lagt grunden till all din
värme och omtänksamhet

Två mycket fina stentavlor
Du är en Moses i modern tid
2009-02-09
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP