Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När ens fyrfotade bästa vän är tvungen att besöka sin läkare, veterinär och inte förstår varför det blir som det blir och man inte har möjlighet att förklara, kan det göra ont i ens mänskliga inre.


DU STOD DÄR

Du stod där mitt i rummet, i skymningen,
undrade vart vi andra tagit vägen

Glödlampsskenet föll, mot golvets bleka mitt,
en avslöjande bild av sveket
Du ropade mot inget, och inget gav dig svar,
du var ensam här i världen i livet i din tid
Fast vi sa vi stod dig nära, och ville vara med,
fanns vi inte där när du behövde oss
Stunden stal din tanke, tystnaden din känsla,
någon kom och förde dig bort

Hur ska vi någonsin, med taffliga ord,
kunna förklara för dig vad det var som hände
så att du förstår, och åter få din kärlek din lojalitet
Hur ska vi någonsin, kunna leva det liv,
vi gjort hitintills om du lämnar oss

Vi tror att dina tankar, vandrade bort,
till dagar då livet bara lekte
Till då när allt var ljust, och du rusade runt,
och lekte med allt omkring dig
Till tillfällen när du, lutade ditt huvud,
mot kudden och suckade tungt
Till tillfällen när du, jagade din skugga,
men vi vet inte säkert förstås

Du stod där mitt på golvet och såg oss gå iväg
dina rådjursögon blänkte av oro




Fri vers av Björne.H
Läst 240 gånger
Publicerad 2009-02-10 21:42



Bookmark and Share


  Blåbäret
*snyft*...djuren berör oss så och talar till oss om vi lyssnar, och de behöver oss så...
2009-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Björne.H
Björne.H