Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BAG LADY

Du ser att jag ser dig ser att du ser mig minnen
Ja jag tror att jag minns dig från då vi var små
Tror det var du som då för länge sen
stod där som du står här nu sökande

Du viker med blicken ser åt ett annat håll
Du tittar dig runt för att se om någon förstår
Dina hungrande ögon söker metodiskt
om där finns en rest vid välfärdens bord

Och du står här nu du som nu mer lever
i en värld av asfalt och grus
Ja du står här nu som du stod där då
en främling i främlingars hus

I en kappa som är grågrön och sliten av livet
rör du dig sakta diskret här intill
ja du rör dig intill här i en bagladys skepnad
den nya tidens samhällsmisslyckande

Ja du står här nu som, du stod där då
en främling i främlingars hus




Fri vers av Björne.H
Läst 203 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-12 20:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björne.H
Björne.H