Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dröjde


länge dröjde han
vid gårdagens sump och kärr

länge dröjde han
på drömmens såpade golv

medan tiden gick
byggde spindlar vacker väv

och han steg upp för trappan




Bunden vers (Haiku) av Fredrik P. VIP
Läst 683 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2009-02-14 08:57



Bookmark and Share


  Tina Q
Just i det läget känner jag att jag befinner mig - tog nyss första klivet uppför trappan, efter att ha halkat omkring i sumpmarken länge nog och sett spindelväven växa!
Klockren text - supergillar den!
2009-03-02

  peter markurth
bra uppbyggnad,känslan är enorm..

slutraden lyfter detta, kanon.
2009-02-16

  Maria Zena Viklund
en dröjvid som dröjer sig kvar, vackert utmålat!
2009-02-15

    Jnåt
en skön retro- och introspektion var det!
2009-02-15

  Miss Mod
Du beskriver tiden som går ur tiden, så fint, Fredrik P.
2009-02-15

  arie
jag tycker du bygger bilderna så spännade
du staplar betydels tiul betydelse
och sedan så finner du en lite djärvt brytande
avstamp

i den sista bilden

och jag som läsare halkar glatt iväg
i en lite "halsbrytande" saltomotal

och nästan som att huvudet
skruvar av sig i voltan

men jag som läsare
ändå har kvar känslan i kavajficka

fin att känna på under
den restrerande dagen
jag har framför mig

du är verkligen spårfinnare
längs med språkets stigar

lite av piojäranda
infinner sig i mig
då jag läser jag dina texter

eller den förväntinge en guldvaskare
känner hela tiden
då han står i sina gummistövalar upp till halsen
och med kalla händer vaskar
i den kalla bäcken


vojne så jag fick tioll det
men jag blir ju så inspirerad av dig
så orden vill krumbukta även innanför mig

tack Herrn

jag dröjde mig kvar en smula
bara för at jag inte kunde låta bli

skyll dig själv
2009-02-14

  Berit Robin Lagerholm VIP
En text som oerhört starkt förmedlar sitt budskap och väver starka klara bilder.
2009-02-14

  Eva Langrath VIP
En mycket vacker eftertänksam text om avslut och nya vägar, balansen mellan sump och kärr och drömmens såpade golv, väcker många tankar,en text att bokmärka och återkomma till.
Tack för god läsning.
Eva
2009-02-14

  Elaine.S VIP
Den här tyckte jag om för allt vad som kan utläsas i dina ord, och det är mycket det!! Ibland är det trygghet att stanna kvar i det gamla, välkända även om det varit ett hårt liv...men så kommer bilden och doften av såpan och påminner om andra önskningar , kontraster mot varandra, som livet ofta är.

Runt om denna välbeskrivna stund går livet sin gilla gång, sista raden är ödesmättad och jag ser både bilden av ett slut eller ett uppvaknande, stegen på trappan känns både mätta och redo på något sätt.

Sparar dina ord...
2009-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP