Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
fotot är ett vykort


.....om regnbågen bleknar













När mitt hår blir grått
och nätet av rynkor tätnat
ska jag fortfarande
le åt min spegellbild

när mina ben blir stumma och tunga
ska jag gå långsamma promenader
bland blommorna och fåglarna

när mina händer blir svaga och skrynkliga
ska jag läsa böcker
om regnbågar och soluppgångar


och om jag blir ensam och bortglömd
ska jag sitta vid fönstret
och vinka åt stjärnorna

och om jag glömmer allt jag vet
förlorar allt jag kan
då ska jag jubla över
att jag kan gå
över golvet

om solen slocknar
och regnbågen bleknar

ska jag leende minnas dem


och om jag dör imorgon
vill jag minnas livet
med glädje












Fri vers av Michaela Dutius
Läst 334 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2009-02-14 15:26



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Härlig poesi härlig inställning!!!!
2009-02-18

  Redeemer
Tänk om fler vore så här optimistiska!
2009-02-17

  Yvonne
Vackert. Optimism utan gräns. Applåd.
2009-02-15

  Maria T
Detta är min mormor
Ida Maria
2009-02-15

    © Birgitta Wäppling VIP
En fin dikt, tillägnad livet.
2009-02-15

  anits VIP
Så underbart vackert du brör mycket
i den här dikten
2009-02-15

  ~~*MariamAurore*~~
så underbart fint skriven text

kram
2009-02-14

  Lasseman VIP
Åh! min sköna! jag skall försöka att minnas och komma ihåg!.. men då behövs det ju bara ditt så vackra leende för att världen skall få leva upp igen!.. du är ju livet, skönheten. och känslan i dina fantastiska texter som jag känner av i mitt inre..... applåder
2009-02-14

  Betlehemsstjärnan VIP
Denna lyser i mökret som den klaraste sol som den vackraste regnbåge...Dessa ord vill jag dela med dig, och stämmer in i denna lovsång och bön till livet/B
2009-02-14

  Karin Rosberg
Jag blev djup berörd av denna!! så vacker att ta till sig.......med full förtröstan om tidens gång....//
2009-02-14

  Ilona _L
Väldigt vackert skrivet!
2009-02-14

  Psykad
Mycket fin! Ditt språk är rikt.
2009-02-14

  Eaglemountains VIP
Så underbart vackert skrivet, här saknar jag ord ......
2009-02-14

  DanSan
*************************

Opppsssss ska vara åldrandet ju!

*************************
2009-02-14

  DanSan
*********************************

Underbart vackert beskrivit om äldrandet
Jag tänker mycket på vad Simone de Beauvoir
skrev om åldrandet när jag läser denna text!

*APPLÅDER*

*********************************
2009-02-14

  Berit Robin Lagerholm VIP
Fint skrivet om föränderligheten
2009-02-14

  Sladjana Zubcevic
"När mitt hår blir grått
och nätet av rynkor tätnat
ska jag fortfarande
le åt min spegellbild

när mina ben blir stumma och tunga
ska jag gå långsamma promenader
bland blommorna och fåglarna"
Underbart skrivet vännen min!
2009-02-14

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Underbart
2009-02-14
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius