Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När Kalla tider kilar in


Is

Is

Nu sjunger vinden på detta vis.

Det går som en ilning genom kroppen

ända upp till kalla knoppen.

Tankarna försvagas

och kylan in i hjärtat gnagas.

Kan inte vända,

hoppet är ute, må nu det hemska hända.

Den bort domnande kropp och själ

kommer nu att frysa ihjäl.

Ser nu ett ljus

från ett värmande hus.

Blir nu erbjuden en hand

där vågorna kluckar vid en strand.

Ska nu vila ut,
vid livets början eller var det slut?




Fri vers av Maria Lauenstein
Läst 236 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-16 17:47



Bookmark and Share


    r_osa
Gillar!!
annorlunda med fina rim,
bra och ihållande känsla.
poetisk!
2009-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Maria Lauenstein
Maria Lauenstein