Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dessa jävla kärlekspoem

Jag har aldrig varit beundrare av kärlekspoem
Klyschor och prinsar skapar i slutänden bara problem
Och då fortsätter alla dessa poeter skriva olycklig kärlekspoesi
Som om jargongen är rättfärdigad när vackra tider är förbi
Nej, vuxna starka kvinnor skriver om världsfrågor och farhågor
Om allt annat än Veronas tonårsplågor
Men när Fröding beskriver sin kärlekstorka
Fylls jag med sådan empati att jag undrar hur man orkar
Vad får en människa att fortsätta utan kyssar, åtrå eller lojalitet
Dikter om klyschor berör mer än de om jämställdhet




Fri vers av nattpoesi
Läst 407 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-16 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

nattpoesi
nattpoesi