Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Osynlig ...text

den


som gnuggat länge
lagt ner möda
på radering

är en
vars sargade kanter 
stiger mot högre sfärer

bildar transparenta dimmoln
och småningom


löses upp

(utan att spilla en enda droppe
på längtande jord)

¨¨¨¨

när själen splittras
återstår
enbart blekställda minnen
ekot av en puls
det mjuka i ett leende

en varm hand

¨¨¨¨

för att ännu kunna se avtrycken
av en som
mödosamt vandrat

med nakna fotsulor
på köldgnistrande is

krävs

en vetskap
om en älskande själs
glödande kärna

som få besitter

¨¨¨¨

kanske ingen




Fri vers av Nattviol
Läst 483 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2009-02-17 16:33



Bookmark and Share


  Lena Renman
:-) vaddå osynlig de e ju bara å markera ju...
Lena
2009-02-17

  Lena Krantz VIP
Har du det? Ja lagt ner mycket möda på radering alltså?

;o)
2009-02-17

  Svalan
Ibland talar tystnaden sitt egna språk.
Jag kände texten som inte var där.
2009-02-17

  Njord
Kul men innehållslöst Kanske du tänkte på Kjejsarens nya kläder?
Och vi trodde alla på det
2009-02-17

  veritaserum
Osynlig, men den känns :)
2009-02-17

  L Patrik W Johansson VIP
Är du SÄKER du inte satt sub åt någon på excite.com då det begav sig ca 10 år sedan, så här såg subpoesi ut, de som inte fattade den highlightade inte, du är trogen din inriktning måste jag säga med ett positivt leende också till texten.
(men saknar din AV...är man...män gör sånt...även om konstbilderna är bra)

Be well,
LPWJ
2009-02-17

    johanni
En text som kan säga mycket.
2009-02-17

  SeXara
Nej mig lurade du inte heller :) Sååå vackert och djupt och själfullt.
2009-02-17

  Mona*
Mycket vackert!

Mig lurar du inte
2009-02-17

  peter markurth
jo,jag såg en text..den var, stum..talade utan ord, direkt till mina drömmar.
2009-02-17

  Night Soul Woman
*wow* Viskande ord! Bravo! Jättebra skrivet!!! *applåder*och*bokmärkes*poesi
2009-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Nattviol