Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aldrig sett något vackrare...har du?


Täbys rosa duva

Täbys lilla prinsessa tittar hit
av generad chock
blir jag i ansiktet förvånat vit
hur kan hon vara så overkligt fin
som vore hon en ängsblomma
som aldrig rörts
av svältande bin
Stockholm gapar där hon går
världens tryggaste gömställe
finns i paradisfjärilens
varmt svartlockiga hår
täbys lilla rosa duva tittar hit
i den kittlande tanken
får mitt otillräckliga jag
av hennes kvittrande vårvärld
en läkande örtbit
stadens grå betongbyggnader står döda
de boende där 
åker till jobb och skola
med vardagligt trist möda
men Täbys lilla paradisängel ville annat
hon tvättar stillfullt bort blodfläckarna
från mänsklighetens sönderhatade kropp
Guds rikes allra finaste ängel
och täbys diamantögonsten tävlar
om vem som vackrast i världen är
täbys lilla prinsessa vinner
inför Gud själv
tidernas största skönhetslopp












Fri vers av Skrivarn
Läst 218 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-02-25 22:29



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
"Stockholm gapar där hon går" skulle kunna vara titeln på en låt av t ex Orup.

Men är du säker på att hon verkligen tillhör Guds Rike?
2009-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Skrivarn