Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag bryr mig faktiskt!

Jag bryr mig verkligen om världsfred
och alla de människor om svälter
Jag bryr mig om de fattiga
Och de som är sjuka

Allt det ligger och trycker i mitt hjärta
Jag vet att jag har det bra
Och att jag inte har något att klaga på
Men det gör jag, bara för jag kan

Visst jag ber för alla människor
Nån bön i veckan
Men jag är inte särskilt religiös
Och jag ber inte till den enda Guden

Jag ber till den som nu lyssnar
Om det är Gud, Buddha eller Zeus
Bryr jag mig inte om
Jag vill bara att någon lyssnar

Världsfreden, svält, fattigdom och sjukdom
Alla som drabbats; jag lider med er
Trots att jag inte vet smärtan ni genomgår
Det låter bara bra att säga

Visst jag säger det inte bara för att.
Jag vill verkligen att allt ska ta slut
Hur det än går till bryr jag mig inte…
Människor som är oskyldiga förtjänar inte sånt där!

Själv bor jag i medelklass,
Har två föräldrar som lever och älskar mig
Jag har vänner, är medelmåttigt begåvad
Och en skönhet som… ja som är något blygsam

Ändå klagar jag!
För lite pengar, för lite regn, för mycket arbete
Jag är aldrig nöjd!
Men aldrig har jag beräknat mig som egoistisk

Jag kan inte kalla mig
Egoistisk, snål eller jäkligt elak
Jag är den jag är…

Nej jag är inte Gud och
nej världskrisen kan jag inte göra något åt
Jag är en människa
Det är vem jag är och vad jag kan göra vet bara Nån




Fri vers av Sikska
Läst 215 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-19 22:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sikska
Sikska