Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lekar






Dåtidens Burr,
halli hallå,
hoppade båge,
dubbelrep så.

Pottade kula
kastade kniven,
spaderdrags blandning
pokerfejs given.

Sälgpipan täljde
barkbåten så,
spelade kammen,
teater likså.

Gummitråds knappen,
snörlekens lag,
kaffekopp, galge
halsstrypars tag.

Klippare-schemat,
draksvansen glatt,
karusell snurrar aspblad,
förlorade hatt.

Bokmärken vackra
bytandes bort,
poesibokens vänner,
hälsningen kort.

Filmstjärnekorten
tjugofemöre bunten.
James, BB, Gina,
Elvis och stunten.

Orkestspelkammens
plingande trio,
smörpappers fradga
kittlandets Brio.

Krypandes krabba,
rullade boll,
grangårdens fejder
favören, ett noll.

Kastade knivar,
pottade kula,
hoppade hage
halle, halleluja.

Kronblom i graven
kamtaggen bruten,
minnernas dåtid
glappande truten.

Dåtidens Burr,
halli hallå,
hoppade båge,
dubbelrep så.






ME/09












































Fri vers av Madjori
Läst 319 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-20 05:44



Bookmark and Share


    Maria Malm
Vemodigt med igenkänning..vem tar hand om dessa lekar nu..vem leker dem nu..
2009-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori