Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Långväga vänner

Valsande fingrar
Tränger undan ensamhet
leker i natten




Bunden vers (Haiku) av Josef Winroth
Läst 555 gånger
Publicerad 2005-09-04 09:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag finner inte denna haiku lika tydlig som dina övriga, utan mer metaforisk. Den beskriver något abstrakt, en människas känsla av ensamhet eller gemenskap, och blir därför mer abstrakt.

Jag känner det som att det ligger mer ansvar på läsaren att fylla orden med innehåll. Haikun blir därför vad läsaren väljer att göra den till, vilket kan vara allt från en beskrivning av ett helt liv till en ointressant kväll framför datorn. Jag blev inte så tilltalad, då jag föredrar mer konkreta haiku. Dessutom gav mig titeln en bild av vad haikun innehöll, på gott och ont.

Jag är dock nöjd med språket och formuleringarna, och som vanligt är du duktig på att avsluta dina haiku. "Valsande", "tränger", "leker"... orden ligger rätt på min tunga, de flyter mjukt. Jag skulle trivas med att recitera denna haiku, den gör sig säkerligen bra högläst.
2005-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Josef Winroth
Josef Winroth