Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kapitalismen är miljöfarlig

vi möttes vid sopkontainern

-jag har slutat shoppa, sa hon

det kapitalistiska systemet med marknadsekonomi kommer att gå under

vänta bara och se

jag slängde mina sopor, för tredje gången denna vecka

och undrade,

skulle jag få leva efter de stora besluten

skulle min livsstil bli tillräckligt miljövänlig

hade hon rätt

skulle allt kolapsa

och vem skulle då bestämma över våra liv

skulle det vara du

i framtidens scenario ska indivden flytta focus från sin egen egoism

egoism kommer att bli straffbart

varje handling du gör

ska i det miljövänliga samhället gynna en medmänniskas liv

"du skall icke existera enbart för dina egna lusters skull"

när himmel och helvete blir ett

när vår planet är din största kärlek

kanske det finns hopp

mina tankar vandrar

bilen spyr ut koldioxid

löpsedlarna skriver:

"Befria oss från kapitalismen, den största miljöfaran på jorden"




Övriga genrer av L.byström
Läst 535 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-02-21 00:29



Bookmark and Share


  aol
bravo som sophämtren kan bestämma ler
2009-09-20

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror att det är människan själv som är den största miljöfaran.
2009-02-21

  Trätobroder
tankarna vandrar verkligen. det här är stora grejer. allt som bygger på kontinuerlig tillväxt kommer förr eller senare stöta på oöverkomliga hinder. rimligtvis.
2009-02-21
  > Nästa text
< Föregående

L.byström
L.byström