Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vanlig söndag


det snöar ute
men är inte riktigt kallt
så slask täcker
trottoaren utanför min port

plöjer serien Californication
i Bukowskis fotspår
tjockis-pizzan för tillfället mättar,
men ger efteråt en blandad känsla av
illamånde och ångest

illamåendet försvinner med nikotin
och ångesten dämpas med rosévin
som finns över från
kvällen innan

eviga söndag,
då allt är stängt och ekonomin
står still, förutom videobutiken
som pushar dålig dansk film

poänglös och kall i snöblandat regn
ungefär som trottoaren
och vägen till hyrfilmen

Var det ens värt det?

ensamheten visar alltid sitt fula
ansikte på denna värsta veckodag av
alla

fan vad jag hatar söndagar




Fri vers av självdestruktiv
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-02-22 20:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

självdestruktiv
självdestruktiv